Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi broj "Služba riječi" br. 274. - Godina A

Novi broj "Službe riječi", građe za obnovljenu liturgiju, prvi je u novoj liturgijskoj godini A i već 274. po redu u četrdeset i pet godina kontinuiranoga izlaženja.
U središtu božićnoga ciklusa liturgijske godine, što obuhvaća najveći dio ovoga sveščića, novorođeno je Dijete i prema njemu usmjereno došašće.
Ovaj broj završava s 8. nedjeljom kroz godinu ili s 2. ožujkom 2014. godine, a kao i do sada najprije su doneseni materijali ili građa za homiliju i vodič kroz misu nakon čega slijede obrasci homilija za pojedine nedjelje i blagdane.
Za pojedinu nedjelju ili blagdan izabrani su i prigodni citati teologa i pisaca duhovnih tekstova, a svećenicima će, kao i obično, od velike koristi biti i liturgijski oblikovane molitve vjernika, odnosno uvodi u pojedine dijelove liturgijskih slavlja.

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.