Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi dvobroj časopisa "Biblija danas"!

Novi dvobroj časopisa Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta KBF-a „Biblija danas“ u cijelosti je posvećen odnosu vjere i molitve kod proroka.
U uvodnome članku Dario Tokić piše o odnosu vjere i molitve, a u nastavku Adalbert Rebić piše o vjeri i molitvi kod proroka Amosa. Istom problematikom bave se i Đurica Pardon analizirajući proroka Hošeu i njegove knjige, kao i Božo Lujić prikazujući Mihejevo vrijeme i proročku poruku, zatim Božo Odobašić pišući o Božjoj kazni i prorokovoj utjesi prikazujući manje proroke Nahuma, Habakuka i Sefaniju dok Domagoj Runje svoj tekst posvećuje prorocima Obadiji, Hagaju i Zahariji.
Na kraju Karlo Višaticki piše o odnosu vjere i molitve kod Malahije, Joela i Jone.

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.