Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi ožujski broj Kane

I u novome broju Kane za mjesec ožujak čitatelji će naći pregršt tekstova o važnim temama naše Crkve, društva, vjere, odgoja i kulture.

Josip Grbac podsjeća na to da se Hrvatska nalazi pred demografskim slomom, a o obitelji u kulturi smrti razgovor je s filozofom i teologom Ivanom Koprekom vodila Marija Belošević.

Temi obitelji svoj treći feljton posvećuje i Milan Šimunović, u rubrici Brojni ali svi naši prikazana je brojna zagrebačka obitelj Čanić, a Snježana Kirinić piše o tome kako bračnu ljubav utvrđuju male stvari.

Stjepan Baloban u svojoj se kolumni bavi pitanjem odnosa Pape i hrvatske Crkve, naravno, uz drugu obljetnicu izbora pape Franje, a toj obljetnici svoju kolumnu je posvetio i Tonči Matulić posebno apostrofirajući reformu Kurije i papinstva.

Tonči Tadić se pita čemu služi Predsjednica Republike postavljajući i neka neugodna pitanja novoj predsjednici.

Darko Tepert u rubrici Vrijeme i riječ svoj članak posvetio je nisanu - mjesecu izbavljenja, a u svome ekološkom osvrtu Stanko Uršić piše o dobroj elektrani iz 1915. godine.

O savezu Stvoritelja i stvorova piše Darko Gašparović, a u novoj Kani upoznajemo Kubu, zatim Sveti vrh na Sinaju, saznajemo nešto više o tome kakav je pogled na zvijezde kroz Bibliju, odnosno kako se na zvijezde gledalo u hrvatskome pučkom promišljanju, a Stipe Kutleša donosi zanimljiv i vrlo koristan članak o nekim mitovima znanosti u službi preodgoja i indoktrinacije upoznajući nas s novom koliko i starom činjenicom da se svećenika Nikolu Kopernika ponovno suprotstavlja Crkvi – što je povijesni falsifikat.

Kratak biografski tekst o akademiku Đuri Sederu i njegovu slikarstvu donosi Matija Maša Vekić, a kao i svim brojevima

Kane i u ovome će svatko iz kršćanske obitelji naći dovoljno kvalitetnih duhovnih, znanstvenih, odgojnih, kulturnih i drugih poticaja za svoj život.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.