Kršćanska sadašnjost d.o.o.

NOVI PAPA FRANJO: Molite za mene

"Braćo i sestre, dobra večer", prve su riječi koje je novi papa uputio vjernicima. "Kao što znate, dužnost konklave bila je izabrati rimskog biskupa. Čini se da su moja braća odlučila izabrati jednog koje potječe izdaleka, i evo me ovdje. Želio bih zahvaliti vama, kao i biskupima. Prvo i najvažnije, želio bih da mi se pridružite u molitvi za Benedikta XVI", kazao je novi papa. 

U svojoj poruci naglasio je važnost bratstva i ljubavi. "Molimo za sve nas, za čitav svijet, da sav svijet bude jedno veliko bratstvo. Prije nego biskup blagoslovi puk, molim vas da vi molite Gospodina da podari blagoslov vašem biskupu. Izmolimo u tišini ovu vašu molitvu za mene", kazao je papa.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.