Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi, rujanski broj KANE

Novi, rujanski broj mjesečnika Kršćanske obiteljske revija „Kana“, bavi se crkvenim, društvenim i posebno obiteljskim temama što mu je temeljno određenje pa tako kolumnist Josip Grbac piše o nemoći pred modernim virusima misleći kako na one stvarne viruse poput ebole tako i na nemoć europske i svjetske politike da odgovori na virus islamskoga terorizma kao i na nasilje u Ukrajini. Autor problemu pristupa i s motrišta odbacivanja Boga.

U rubrici Vrijeme i riječ Darko Tepert piše o židovskim jesenskim blagdanima, Stanko Uršić piše o spalionici kao o vrlo štetnoj, vrlo skupoj i vrlo suvišnoj besmislici.

O politici Izraela ili o „Smrti u Svetoj zemlji“ piše Tonči Tadić pozivajući hrvatsku Vladu da u okviru EU-a i izvan nje nastupi kao mirotvorac.

O blaženome Alojziju Stepincu pod lupom nastojanja iz Srbije da mu se ospori legitimitet za proglašenje svetim piše Stjepan Baloban, a o pedesetoj obljetnici odvažnoga poziva Crkve na dijalog, što je bila gotovo zaboravljena enciklika Ecclesiam suam pape Pavla VI., piše Tonči Matulić.

Bono Zvonimir Šagi piše o mirotvorstvu kao sastavnici kršćanske duhovnosti, a Marija Belošević predstavila je novoga zagrebačko-ljubljanskog mitropolita Porfirija Perića.

O nedavno preminulom don Živku Kustiću iz prve ruke, kao nekadašnji kolega i prvi suradnik u novinarstvu, piše Vladimir Pavlinić, Snježana Kirinić čitateljima predstavlja dobitnicu Nagrade Ratzinger, francusku regzegetkinju Anne-Marie Pelletier, a Marija Belošević predstavlja Trento – grad koncila i dijaloga, dok Marijan Jošt piše o skandalu oko obnove dozvole uporabe glifosata u Europi naslovljujući svoj članak „Kupovanje istine“ te tvrdi: „Iz najnovije preporuke Njemačke da se ponovno dopusti uporaba herbicida na bazi glifosata, proizlazi da sam vas u tekstu o opasnostima uporabe herbicida na bazi glifosata, objavljen u lipanjskoj Kani, pokušao obmanuti“.

U čemu je problem, pročitajte u novoj „Kani“ u kojoj je predstavljen splitski šahovski velemajstor Ivan Šarić koji je nedavno pobijedio svjetskog prvaka Magnusa Carlsena, a svoja sjećanja na nedavno preminuloga hrvatskog književnika Ivana Bakmaza donosi Darko Gašparović.

U Kani su objavljena i imena sretnih dobitnika velike nagradne igre, prikazi umjetnika, prinosi o uređenju doma i vrta, niz putopisa, puno korisnih odgojnih savjeta i primjera kao i poetski, književni i prinosi za djecu i mlade.

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.