Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novo: Enciklopedijski teološki rječnik

Rječnik je priređen naporom više urednika tematskih područja, više desetaka autora te na gotovo 1400 stranica obrađuje više od 1100 teološki relevantnih riječi odnosno tema. Kršćanska sadašnjost je navedeno izdanje objavila unutar biblioteke Volumina theologica.
Važnost rječnika je da daje svakoj riječi s područja različitih teoloških disciplina, osim tumačenja korijena same riječi, njezino temeljno značenje i možebitna značenja koja je tijekom vremena ona poprimila, istodobno pomažući čitatelju da se na sustavan, ali sažet i jasan način uputi kroz razdoblja povijesti teološkoga promišljanja u kojima se neka riječ rabila.

 

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.