Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Objavljen DVD Katehetska ljetna škola (1971.-1993.)

Dokumentarni film u trajanju od 50-ak minuta kroz 12 tematskih cjelina prikazuje povijest Katehetske ljetne škole (KLJŠ) u razdoblju od 1971. do 1993. godine, te time postaje vrijedan dokument o životu naše Crkve. Iako o KLJŠ postoje određeni pisani radovi i istraživanja, o tom događaju važnom za poslijekoncilsku obnovu naše Crkve do sada nema nijednog cjelovitijeg videozapisa.
 
Tijekom sljedećih nekoliko dana navedeni DVD bit će predstavljen dva puta:


na Katehetskoj ljetnoj školi za vjeroučitelje u srednjim školama u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u dvorani "Vijenac" na Kaptolu 29 u Zagrebu u utorak, 24. kolovoza 2010. godine u 18.00 sati
i
na Katehetskoj ljetnoj školi za vjeroučitelje osnovih škola u Nadbiskupskom sjemeništu

u Zrinsko-frankopanskoj 19 u Splitu
u subotu, 28. kolovoza 2010. godine u 10.00 sati.


 

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.