Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Održan seminar „Zajednica za odvikavanje od ovisnosti“

Seminar su zajednički organizirali Talijanski centar solidarnosti iz Rima, Centar za odvikavanje od ovisnosti «Marjanovac», koji vode sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Bosanskog Aleksandrovca, i Kršćanska sadašnjost.
U sklopu seminara predstavljena je i knjiga "Projekt Čovjek" u trećem tisućljeću koju su zajedno izdali Kršćanska sadašnjost i Centar «Marjanovac». U toj knjizi, autora don Maria Picchia, osnivača Talijanskog centra slidarnosti, sažete su smjernice rada i nadahnuće kojima se veće nekoliko godina ravna i Centar «Marjanovac», a knjiga će poslužiti kao dio teoretske izgradnje njegovih djelatnika.
Predavanja su održale djelatnice Talijanskog centra solidarnosti, gđa. Annunziata De Maio i gđa. Giulia Gigliozzi, te s. Amata Anđelić, djelatnica Centra «Marjanovac». Nakon predavanja uslijedila je kraća diskusija, a seminar je zaključen predstavljanjem knjige i pozdravom koji je pismenim putem skupu uputio don Mario Picchi.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.