Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Održana komemoracija 7. obljetnice smrti prof. Šagi-Bunića

IMG_0574-(1).JPG Slavljena je sveta misa u sklopu komemoracije 7. obljetnice smrti prof. Tomislava Janka Šagi-Bunića (1923.-1999.), kapucina, suutemeljitelja izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost.
Euharistijsko slavlje predvodio je prof. emeritus dr. Ivan Golub, a koncelebriralo je desetak svećenika, među kojima su bili profesori s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, subraća kapucini, te u ime izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost njezin direktor, prof. Adalbert Rebić.
Na blagdan sv. Lovre Brindiškog, kapucina, pred prepunom crkvom, u kojoj su se okupili prijatelji, suradnici i učenici prof. Šagi-Bunića, ali i veliki broj onih koji ga nisu poznavali, nadahnutom propovijedi prof. Golub je sjećanjima na osobne susrete oslikao lik pokojnog profesora, naglasivši da on nije bio samo profesor, već pravi učitelj, koji je svijet gledao Božjim očima, ljude ljubio Isusovim srcem, te uvijek bio poslušan zapovijedima Duha Svetoga.
Na kraju misnog slavlja svim se okupljenima obratio s par riječi i prof. Tomislav Zdenko Tenšek, kapucin i dekan Katoličkoga bogoslovnog fakutleta u Zagrebu, te je najavio određena događanja vezana uz Kapucinski samostan u Dubravi, u kojem je prof. Šagi-Bunić proživio svojih 15 posljednjih godina života. Osim stalnih ulaganja u proučavanje sve teološke građe koje je u naslijeđe hrvatske teologije ostavio prof. Šagi-Bunić, u planu je osnivanje i Centra za civilizaciju ljubavi "Prof. Tomislav Janko Šagi-Bunić" u dijelu samostana u kojem se nalazila soba ovoga vrsnog teologa.
Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje svih okupljenih u prostorima kapucinskog samostana.

 
IMG_0576.JPG

Misao dana

Kao što postoji grijeh neumjerenosti u jelu i piću, postoji i grijeh neumjerenosti u govoru, samo što se kao ispovjednik ne sjećam da mi je dosad netko povjerio takvu vrstu grijeha. Nisam bolji od otaca svojih, rekao bi biblijski pisac, pa se, nažalost, ni ja nikada nisam zbog toga ispovjedio. (...) Isto smo tako obvezani na vjernost svojoj temeljnoj misli u jednom govoru ili razgovoru te zbog velikog proširivanja teme često snosimo odgovornost zašto se ono glavno i vrijedno izgubilo u sporednom i nevažnom. (Anton Tamarut, “Oduševljeno bez fanatizma”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.