Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Papinsko vijeće "Pravda i mir": ZA REFORMU MEĐUNARODNOGA FINANCIJSKOGA I MONETARNOG SUSTAVA - U perspektivi ja

Dokument želi biti izraz odgovornosti i prinos međunarodnoj zajednici oko reforme financijskog sustava, a nastao je kao logična posljedica socijalnog nauka Crkve i svjetske monetarne i financijske krize. Sveta stolica uviđa nužnost novog promišljanja i preustroja monetarnog i financijskog sustava, zalaže se za vraćanje morala u poslove ekonomske i financijske naravi, prokazuje zablude neoliberalističke ideologije  i zalaže se za više etike u monetarnoj i financijskoj sferi koja se prijateljski odnosi prema čovjeku. Dokument s optimizmom gleda na društvenu zajednicu i vrednuje neke globalizacijske trendove te poziva sve kršćane da se "odlučno i velikodušno založe da se sadašnje mnogostruke dinamike usmjeri prema vidicima bratstva i zajedničkog dobra".

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.