Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Peta obljetnica smrti blagopokojnog kardinala Franje Kuharića

U 16.00 sati u dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola u Branjugovoj ulici 1 u Zagrebu bit će predstavljanje knjige koju je o kardinalu Kuhariću priredio mons. Vladimir Stanković:
Kardinal Kuharić u hrvatskom iseljeništvu - Zapadna Europa.
O knjizi će govoriti direktor Kršćanske sadašnjosti prof. dr. Adalbert Rebić i glavni urednik Glasa Koncila preč. Ivan Miklenić.
Odmah poslije predstavljanja knjige u kuli Nebojan uz katedralu bit će otvorenje izložbe Portreti kardinala Franje Kuharića u hrvatskom slikarstvu u organizaciji Hrvatske dijaspore.
Obilježavanje pete obljetnice smrti kardinala Kuharića bit će završeno misnim slavljem u zagrebačkoj katedrali, koje će započeti u 18.00 sati, a koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.