Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Ponovno je pokrenut Teološki četvrtak

Prvi Teološki četvrtak u nizu održat će se
u četvrtak, 22. veljače 2007. godine u 19.00 sati u prostorima Tribine grada Zagreba.
Tema ovog Teološkog četvrtka je "Prijevodi Biblije i liturgijskih knjiga", a uvodničari su
dr. Petar Bašić, Bono Zvonimir Šagi i Marko Grčić.
Ujedno najavljujemo i sljedeće okupljanje, u četvrtak, 29. ožujka 2007. godine, kada će tema biti "Dehelenizacija kršćanstva?", a uvodničari će biti dr. Željko Tanjić i dr. Ivica Raguž.
Nakon petnaestak godina Kršćanska sadašnjost d.o.o. ponovno je pokrenula svoje Teološke četvrtke. Kao što Vam je vjerojatno poznato, ti su oblici susretanja, izmjena misli i saznanja, u svome vremenu bili vrlo plodno tlo za nicanje raznih ideja i inicijativa. Zbog ratnih okolnosti, ali i zbog smrti pokretača i utemeljitelja KS-a kao i zbog prestrukturiranja izdavačke kuće u novim okolnostima, Teološki četvrtci su malo pomalo utrnuli, no kod mnogih ljudi ostala je svijest o njihovoj korisnosti. Upravo su česti upiti s raznih strana dali poticaj za ponovno oživljavanje takvih oblika susretanja.

Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.