Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: Duhovnost vjeroučitelja laika u Hrvatskoj

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige

DUHOVNOST VJEROUČITELJA LAIKA U HRVATSKOJ
Kate s. Amabilis Jurić


koje ć se održati u sklopu programa Katehetske proljetne škole,
u petak, 29. travnja 2016. s početkom u 17. 15 sati
u dvorani Vijenac, Kaptol 29, u Zagrebu.U programu sudjeluju:
prof. dr. sc. Tomislav Ivančić,
prof. dr. sc. Goran Milas i
autorica dr. sc. s. Kate s. Amabilis Jurić

Moderator: prof. dr. sc. Ivica Pažin

Pjesme izvode sestre Družbe školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina sa sjedištem u Sarajevu.

O knjizi:

Knjiga se sastoji od dva dijela. U prvome dijelu istražuje se koncept duhovnosti vjeroučitelja kako teološko-katehetski tako i iz dokumenata Crkve, a u drugome dijelu se empirijskim istraživanjem utvrđuje stvarno stanje vjeroučitelja laika u Hrvatskoj, da se zatim na temelju analize i kritičke interpretacije rezultata istraživanja pokuša prikazati budućnost duhovne formacije vjeroučitelja laika. Ova istraživanja pružaju dubinski uvid u duhovnost hrvatskih vjeroučitelja te uvjerljivo i utemeljeno odgovaraju na pitanja uz taj još uvijek nedovoljno istražen fenomen.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.