Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige "Gralov kôd" Mikea Aquline i Christipera Baileya

GRALOV KÔD
Mikea Aquiline i Christophera Baileya Predstavljanje će se održati
u utorak, 19. lipnja 2007. godine u 19 sati u dvorani Tribine grada Zagreba
Knjigu će predstaviti akademik Franjo Šanjek, s. Nela Gašpar i dr. Adalbert Rebić,
a program će voditi prof. Anton Šuljić
Priče o svetome gralu stoljećima razbuktavaju ljudsku maštu. Govore o velikoj tajni, pokušavaju dati iznenađujuće odgovore na mudra pitanja. Književnici, pjesnici, likovni umjetnici, skladatelji i redatelji zaokupljeni su potragom za svetim gralom više od 1700 godina. Autori knjige smatraju da priče o potrazi za svetim gralom i sve ono što je s tim u vezi – čudesa, zagonetke, čast i izdaja, prijateljstvo i mržnja – tako snažno pobuđuju ljudsku maštu zato što oživljavaju najskrovitije želje našega srca. Te priče zapravo su izraz čežnje da na bilo koji način upoznamo Krista ili da bilo kako budemo u zajedništvu s božanskim. Gralov kôd je literarno-teološka priča čija se istraživačka nit proteže kroz stoljeća, a završava tamo gdje i započinju sve legende o svetome gralu – na mjestu gdje je Isus Krist okupio svoje učenike posljednji put za svoga zemaljskoga života da izrekne blagoslov, razlomi kruh i podijeli s njima kalež koji je posvetio.DOBRODOŠLI!

Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.