Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige s. Mirjane Juranović, Vrednota redovničkoga zajedništva

Srdačno Vas pozivamo
na predstavljanje knjige


s. Mirjane Juranović
Vrednota redovničkoga zajedništva
u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim redovničkim
zajednicama od Drugoga vatikanskoga sabora do 2016.

u utorak, 29. siječnja 2019. u 18 sati
u Tribini grada Zagreba, ­Kaptol 27, Zagreb.

Sudjeluju:

prof. dr. sc. Stjepan Baloban,
prof. dr. sc. Slavko Slišković,
prof. dr. sc. s. Valerija Kovač,
dr. sc. Stjepan Brebrić
i
autorica dr. sc. s. Mirjana Juranović

 

U kulturnome dijelu programa nastupit će

Sanja Čanžar i Rafaela Čanžar

O knjizi:

Knjiga donosi rezultate teorijskoga istraživanja o vrednoti crkvenoga zajedništva općenito i redovničkoga zajedništva posebno, a onda i rezultate kvalitativnoga empirijskog istraživanja provedenog s pomoću metode fokus grupe i metode osobnoga intervjua.

»Ova knjiga nije samo na svoj način originalno osvježenje i obogaćenja naše hrvatske teološko-moralne literature nego je još prije toga možemo smatrati istinskim poticajem i nadahnućem za daljnja teorijska produbljivanja redovničkoga zajedništva, s jedne strane, te za poduzimanje odvažnih i od svih očekivanih koraka na planu neodgodive obnove redovničkoga zajedništva u svjetlu communio ekleziologije Drugoga vatikanskog sabora, postkoncilskoga crkvenog naučavanja o redovništvu i zajedništvu, te brojnih i raznovrsnih pothvata i nastojanja hrvatskih redovnica i redovnika, s druge strane«, piše o knjizi Tonči Matulić.

Misao dana

Svima koji trpe čežnju za domovinom kada moraju raditi ili živjeti na nekom tuđem mjestu, kad ostavljaju svoju obitelj i blisku okolinu želim anđela čežnje za domovinom. Neka ih on dovede u doticaj s unutarnjom domovinom, s onim što im je dobro poznato. To može biti igranje nogometa. Može to biti glazba, kazališna predstava koju gledam. Može to biti lijepa priroda u kojoj se osjećam kao kod kuće i zaštićeno. Može to biti čovjek koji vam pokazuje bliskost. Anđeo čežnje za domovinom nam usred tuđine pokazuje unutarnje i vanjsko mjesto ne kojem se možemo osjećati kod kuće. Dovodi nas u doticaj s unutarnjom domovinom koju svatko nosi u sebi. Jer tamo gdje u meni prebiva otajstvo, mogu također i ja biti kod kuće. U nama postoji prostor tišine u kojem prebiva Bog kao neopisivo otajstvo. (Anselm Grün, „Anđeo stresa“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.