Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: "U duhovno zagledan"


Razred za književnost /Znanstveno vijeće
za kazalište, film, radio i
televiziju HAZU

i
Kršćanska sadašnjost d.o.o.

srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige


Predstavljanje će se održati
u utorak, 21. svibnja 2019. u 12 sati
u Knjižnici HAZU Strossmayerov trg 14, Zagreb.


Sudjeluju:

Akademik Boris SENKER
Željka TURČINOVIĆ, teatrologinja
don Anton ŠULJIĆ, prof.

Dramski umjetnici:

Alma PRICA
Nina VIOLIĆ
Rene MEDVEŠEK
Livio BADURINA

Glazbenici:

Tanja RUŽDJAK, sopran
Danijel GAŠPAROVIĆ, klavir
Ljubomir GAŠPAROVIĆ, klavir

Veselimo se Vašem dolasku! 


Iz recenzija:

Kome je knjiga namijenjena? Znatiželjnome čitatelju, onom koji je pratio kroz minule godine izlaženja autorove podlistke pa će im ukoričenjem moći ponovno navraćati, prelistavati ih. Nadasve kulturolozima najšire mišljeno, komunikologiji i novinarstvu, filmologiji, teatrologiji, uopće izvedbenim umjetnostima i praksama, muzikologiji, filozofiji, teologiji, sociologiji i psihologiji usmjerenim čitateljskim interesima. Sumnji i nevjerici sklonima. Uvjerenima.

(Danijela Bačić-Karković)

                                                                             

Dragi tata, iako si po mnogim razmišljanjima, naročito ideološkim, bio vrlo različit od mene, ponosila sam se tvojom mogućnošću da, kad to želiš, s mudrim odstupom sagledaš i vrednuješ tebi posve ideološki suprotne smjernice, naročito ukoliko su vezane uz određenu umjetničku formu. To te zaista čini jednim od, čini se, sve rjeđih hrvatskih intelektualaca koji svijet ne gledaju crno-bijelim očima, već ostaju otvoreni i znatiželjni. Propituju dubinski, spremni shvatiti i drugu stranu, spremni se razvijati, učiti, rasti.

(Tajana Gašparević)


 

Misao dana

Velik događaj u ekumenskom pokretu za ujedinjenje dogodio se kad su se Katolička crkva i Luteranski svjetski savez, na temelju iscrpnoga teološkog rada konfensionalno mješovitih, crkveno ovlaštenih skupina za dijalog u Njemačkoj, Francuskoj i SAD-u, složili o službenoj »Zajedničkoj izjavi« da se prizna rezultate njihove deklaracije iz 1999. kao »slaganja u temeljnim istinama«, koja omogućuje da se uzajamne učiteljske osude koje su uslijedile nakon reformacije više ne ocjenjuje kao vrijedeće. (Ulrich Wilckens, Ekumenski poziv na buđenje, KS, 2017.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.