Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje monografije "Majka ljubavi" Lusha Gjergjia

Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. svibnja 2007. godine u 18.30 sati u velikoj dvorani Duhovnoga stola, Branjugova 1 u Zagrebu.

U predstavljanju sudjeluju:

dr. Martin Berishaj, dr. Aleksandar Stipčević, dr. Adalbert Rebić i sam autor.

"Majku Tereziju zasluženo vole u cijelome svijetu, no u mojoj je zemlji, u Indiji, Majka zadnjih započela djelo providnosti koje danas ne poznaje granica. u Indiji Majku Tereziju vole svi jer je njezino svjedočanstvo veliko, kao što je veliko služenje koje njezine duhovne kćeri obavljaju u svim dijelovima svijeta", piše u uvodu nekadašnji pročelnik Kongregacije za istočne crkve kardinal Simon D. Lourdusamy. Autor je ispričao Majčin život uživo, budući da ju je pratio od 1962. godine sve do njezine smrti. No, on taj život priča "izdaleka", tj. zalazi u povijest albanskoga naroda i obitelji Gonxhe Bojaxhiu, nanovo prolazi razdoblje njezina djetinstva i mladosti do njezina odlučujućeg životnog izbora.
 
DOBRODOŠLI!


Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.