Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje zbornika radova „Da život imaju“, zbornika u povodu 70. rođendana kardinala Josipa Bozanića

Kršćanska sadašnjost
i
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

imaju Vas čast pozvati na predstavljanje zbornika radova
Predstavljanje će se održati
u utorak, 26. studenoga 2019. u 19 sati u dvorani “Vijenac”
Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29 a u Zagrebu.


U predstavljanju sudjeluju:
mons. dr. sc. Želimir Puljić,
nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije
prof. dr. sc. Damir Boras,
rektor Sveučilišta u Zagrebu
prof. dr. sc. Stjepan Baloban,
pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 

Ovim akademskim činom otvara se i izložba “Papa hrvatske nade”, u spomen na nezaboravne pastoralne pohode sv. Ivana Pavla II. Zagrebu i Hrvatskoj 1994. i 1998. godine.

Nakon uvodne riječi mons. dr. sc. Ivana Šaška, pomoćnoga biskupa zagrebačkog, izložbu će otvoriti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Iz knjige:

Apostolska konstitucija o crkvenim sveučilištima i fakultetima Veritatis gaudium pape Franje kaže u čl. 12: “Veliki kancelar predstavlja Svetu Stolicu pri tom sveučilištu ili fakultetu, a njih pri Svetoj Stolici, promiče njihovo očuvanje i napredak te unaprjeđuje njihovo zajedništvo kako s partikularnom tako i s univerzalnom Crkvom.” Upravo to zajedništvo možemo iščitati iz gesla na grbu kard. Bozanića “Ut vitam habeant” (…) Kardinalov 70. rođendan slavimo i u velikoj obljetnici 350 godina postojanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu (…) Ovim zbornikom želimo stoga zahvaliti kard. Josipu Bozaniću na tome što ispunjava zadaću naučavanja, posvećivanja i što je pastir koji je došao vjernicima Crkve Božje “da život imaju”.

prof. dr. sc. Mario Cifrak
dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.