Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje zbornika Religija između hermeneutike i fenomenologije


Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

i
Kršćanska sadašnjost

srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige


Religija između hermeneutike i fenomenologije
Zbornik u čast prof. dr. sc. Josipu Osliću
povodom 65. godine života
Uredili:
Ivan Dodlek, Nenad Malović i Željko Pavić
u utorak, 22. siječnja 2019. godine u 14.30 sati

u velikoj dvorani Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati,
Voćarska 106 u Zagrebu.Sudjeluju:
akademik Zvonko Posavec,
prof. dr. sc. Tonči Matulić
,
prof. dr. sc. Anto Mišić

i
doc. dr. sc. Goran Sunajko

 

Moderator:
izv. prof. dr. sc. Nenad Malović

O zborniku:

Smisao ovog Zbornika nije puko jubilarni, premda je ovakav jubilej koji proslavlja prof. dr. sc. Josip Oslić uvijek divljenja vrijedan, nego prije svega kritičko-sadržajni. Naime svatko tko pogleda barem sadržaj ovoga Zbornika, lako će se – i možebitno s čuđenjem – uvjeriti u svu širinu i bogatstvo Oslićevih putova mišljenja, gdje nije samo riječ o pukim »pokušajima i pogreškama« (Popper), nego prije svega o temeljnom ljudskom nastojanju oko vlastite vjere i blizine Bližnjega, oko smislenoga izvršenja vjerovanoga, o čemu najzornije govore i prilozi sadržani u ovome Zborniku.
Misao dana

Svima koji trpe čežnju za domovinom kada moraju raditi ili živjeti na nekom tuđem mjestu, kad ostavljaju svoju obitelj i blisku okolinu želim anđela čežnje za domovinom. Neka ih on dovede u doticaj s unutarnjom domovinom, s onim što im je dobro poznato. To može biti igranje nogometa. Može to biti glazba, kazališna predstava koju gledam. Može to biti lijepa priroda u kojoj se osjećam kao kod kuće i zaštićeno. Može to biti čovjek koji vam pokazuje bliskost. Anđeo čežnje za domovinom nam usred tuđine pokazuje unutarnje i vanjsko mjesto ne kojem se možemo osjećati kod kuće. Dovodi nas u doticaj s unutarnjom domovinom koju svatko nosi u sebi. Jer tamo gdje u meni prebiva otajstvo, mogu također i ja biti kod kuće. U nama postoji prostor tišine u kojem prebiva Bog kao neopisivo otajstvo. (Anselm Grün, „Anđeo stresa“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.