Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Priznanje Kršćanskoj sadašnjosti za 50 godina od ustanovljenja!

Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo nagradu za životno djelo fra Boni Zvonimiru Šagiju, kolumnistu Kane!

Priznanje Kršćanskoj sadašnjosti za 50 godina od ustanovljenja!

U prigodi proslave 52. Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije, Hrvatsko društvo katoličkih novinara je u srijedu 16. svibnja u „Plavoj dvorani" Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu održalo prigodni susret i dodijelilo nagrade i priznanja.

Pozdravljajući okupljene, predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija riječki nadbiskup Ivan Devčić je u ime biskupa i svih crkvenih djelatnika zahvalio novinarima za njihovo djelovanje koje se poklapa s poslanjem Crkve.

Nadbiskup je ohrabrio sve novinare katolike u promicanju istine, ljubavi, dijaloga, sloge, nasuprot lažnih vijesti koje su preplavile medije i društvo a o kojima u svojoj ovogodišnjoj poruci piše i papa Franjo. Potaknuo ih je da budu graditelji zajedništva u Crkvi i u društvu.

Predsjednica HDKN-a dr. sc. Suzana Peran je podsjetila kako, društvo želi povezani ono što je staro i novo da bi nastalo nešto dobro, a u tom smislu je i nagrada za životno djelo kojom se vrednuje sve ono što su pojedinci utkali u djelovanje medija i Crkve.

Nagrade i priznanja laureatima zatim su uručili nadbiskup Devčić i predsjednica HDKN-a.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je fra Boni Zvonimiru Šagiju, OFMCap. za dugogodišnji medijski rad u širenju Radosne vijesti i dijaloga u Crkvi i društvu na tragu Drugoga vatikanskog sabora. Fra Bono je od početaka član Hrvatskoga društva katoličkih novinara, urednik, redoviti suradnik i kolumnist Kane.

Dobitnik godišnje nagrade je Marin Miletić za pokretanje i osmišljavanje programa Radio skaut, te upućivanje mladih u rad s medijima.

Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo je i priznanja katoličkim glasilima, odnosno redakcijama koje su tijekom svoga postojanja i izlaženja dala izniman prinos razvoju katoličkog novinarstva a ove godine obilježavaju godišnjice.

Kršćanska sadašnjost, d.o.o. dobila je priznanje za 50 godina od utemeljenja.

Zahvaljujući na dodijeljenome priznanju, nazočnima se obratio don Anton Šuljić koji je podsjetio na datum, okolnosti te crkvenu i društvenu zbilju u kojoj se pojavila Kršćanska sadašnjost kao i na neka ostvarenja koja, kad bi se gledalo samo u brojkama, izazivaju respekt.

Sve nazočne tom je prigodom pozvao na središnju proslavu 12. lipnja 2018. godine u Zagrebu.

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.