Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Rijeka – Predstavljanje knjige Darko Gašparović, U DUHOVNO ZAGLEDAN

Riječka nadbiskupija
i
Kršćanska sadašnjost


srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige

Darka Gašparovića
U DUHOVNO ZAGLEDAN
Izbor kolumni objavljenih u Kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana od 2007. do 2016. 


u ponedjeljak, 7. siječnja 2019. godine u 18 sati
u dvorani Nadbiskupskog doma,
Ulica Ivana Pavla II. 1, Rijeka.

Knjigu će predstaviti:
don Anton Šuljić , urednik
prof. dr. sc. Danijela Bačić-Karković, recenzentica 

Željka Turčinović, teatrologinja

Sudjeluju dramski umjetnici:
Edita Karađole, Zrinka Kolak Fabijan, Olivera Baljak, Jelena Lopatić, Dražen Mikulić i Damir Orlić te glazbeni umjetnici Tanja Ruždjak (sopran) i Danijel Gašparović (klavir).

Iz recenzija:

 

Darko čita i promatra stvarnosti i običnosti, fenomene i incidente u nekoliko dimenzija, a pred svoga čitatelja donosi vlastiti sinopsis koji daje preglednost usporednosti, stav i vrednovanje, smješta u topos kulture ili vjere… I svakako – njegov je opis uvijek koloraturan (...) Čitajući ove tekstove nitko i nikako neće se moći oteti dojmu da je Darko pisao jer je morao, jer je tako tog časa mislio… Njegova se riječ zaista rodila iz promišljanja.

(Anton Šuljić)

 

Dragi tata, iako si po mnogim razmišljanjima, naročito ideološkim, bio vrlo različit od mene, ponosila sam se tvojom mogućnošću da, kad to želiš, s mudrim odstupom sagledaš i vrednuješ tebi posve ideološki suprotne smjernice, naročito ukoliko su vezane uz određenu umjetničku formu. To te zaista čini jednim od, čini se, sve rjeđih hrvatskih intelektualaca koji svijet ne gledaju crno-bijelim očima, već ostaju otvoreni i znatiželjni. Propituju dubinski, spremni shvatiti i drugu stranu, spremni se razvijati, učiti, rasti.

(Tajana Gašparović)

 

Kome je knjiga namijenjena? Znatiželjnome čitatelju, onom koji je pratio kroz minule godine izlaženja autorove podlistke pa će im ukoričenjem moći ponovno navraćati, prelistavati ih. Nadasve kulturolozima najšire mišljeno, komunikologiji i novinarstvu, filmologiji, teatrologiji, uopće izvedbenim umjetnostima i praksama, muzikologiji, filozofiji, teologiji, sociologiji i psihologiji usmjerenim čitateljskim interesima. Sumnji i nevjerici sklonima. Uvjerenima.

                                               (Danijela Bačić-Karković)


Misao dana

Anđeo umora mi želi upravo onda kada se pojavi iskušenje rezignacije kazati da na ovom svijetu imam zadaću. Želi me ojačati u tome da oblikujem ovaj svijet, da se zauzimam za to da on postane ljudskiji i milosrdniji. Pomaže nam u tome da se oslobodimo paralizirajućeg umora i da opet dođemo u doticaj sa svojom unutarnjom snagom, sa strašću da na ovom svijetu učinimo nešto te da suoblikujemo ovaj svijet. I vidjet ćemo da u tom zauzimanju nestaje svaki umor, a mi u sebi osjećamo nove snage. (Anselm Grün, „Anđeo stresa“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.