Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Služba riječi br. 281

Stigao je i novi, već 281. broj Službe riječi, građe za obnovljenu liturgiju, koja obuhvaća razdoblje od prošle 21. nedjelje kroz godinu sve do kraja liturgijske ili crkvene godine – do svetkovine Krista Kralja.

Kao i obično u Službi riječi nalaze se egzegetska pojašnjenja pojedinih liturgijskih čitanja, zatim uvodi u misna slavlja, predlošci pokajničkog čina, uvodi u pojedina misna čitanja, obrasci molitvi vjernika i tekstovi otpusta.

U posljednjem dijelu donesene su i pojedinačne homilije za svaku nedjelju odnosno blagdan, a sve je popraćeno citatima iz KS-ovih izdanja koji se tiču pojedine teme, odnosno blagdana.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.