Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Svibanjska Kana

Svibanjski broj Kane dobar je dio svoga prostora posvetio kanonizaciji dvojice papa: Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.

Osim reportaže Marije Belošević s te kanonizacije u Vatikanu pod naslovom „Dva hrabra čovjeka – svjedoci Božje dobrote i njegova milosrđa“, njima su svoje tekstove posvetili i Stjepan Baloban i Tonči Matulić, a djelomično i Bono Zvonimir Šagi koji piše o socijalnome pitanju u Crkvi naslovivši svoj tekst „Društvo po mjeri čovjeka“.

U ovome broju također je donesena i reportaža o susretu mladih u Dubrovniku, a tu je i fotoreportaža o Vatikanskim vrtovima.

O biblijskim vrijednostima protiv nasilja i kleveta piše Josip Grbac, a Milan Šimunović nastavlja već 15. u nizu feljtona o prenošenju vjere danas kojega je ovaj put naslovio „Nositi evanđelje svima iz okruženja“. „Danas, kada je na djelu svojevrsna 'blokada evangelizacije', barem s obzirom na neke kategorije suvremenika, valja dobro razmisliti o 'što' i 'kako' u navještaju evanđelja. Zacijelo nam u tome može uvelike poslužiti 'treće poglavlje' apostolske pobudnice pape Franje 'Radost evanđelja'“, piše, među ostalim, Šimunović.

O čuvenima, viđenima, bogatima i slavnima i njihovom medijskom predstavljanju, o 'vrijednostima' koje nam posreduju mediji u kojima, kako se čini, vlada kult zvijezda i tirana te proizvodnja slavnih koji postaju idol mladima, na svoj osebujan način piše Vladimir Pavlinić.

U novoj Kani prikazan je rad Tomislava Mesića, svećenika i Misijske Družbe Duha Svetoga, misionara u Tanazaniji koji djeluje među poznatim Maasaijima iz pera Trpimira Alajbega, a od umjetnika predstavljen je Vasilije Jordan.

O KatSusu – internetskoj stranici za katolike koji traže bračnoga druga, a koju su pokrenuli Vlatka Mihavec i Neven Kalinić, o tome kako svladati stres zbog mature ili o odgojnoj ulozi filma – u novome broju Kane također se mogu naći dobri članci.

Tonči Tadić piše o nepodnošljivoj lakoći zaborava pri čemu misli na medijska češća podsjećanja i hvalospjeve na račun bivše države, a svoju kulturnu kolumnu Darko Gašparović posvetio je Frljićevoj predstavi o Aleksandri Zec.

U Kani se nalazi veći broj književnih tekstova, od priča do poezije, prikazi raznih aktualnih pitanja poput pronalaska papirusa u kojem se navodno spominje Isusova žena pa sve do nekrologa srpsko-pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću.

Kana nastavlja donositi kupone u svojoj nagradnoj igri pri čemu je prva nagrada hodočašće u Svetu zemlju, druga nagrada hodočašće stopama svetoga Pavla za 2 osobe, treća nagrada hodočašće Padre Piju, sv. Riti i sv. Franji za 2 osobe i četvrta nagrada hodoč

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.