Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 27. 10. 2016.

TEOLOŠKI ČETVRTAK

u mjesecu listopadu, redovito posvećenom marijanskoj pobožnosti, tema nam se ponudila sama od sebe:

KONCILSKA MARIOLOGIJA I UKAZANJA KAO KARIZMA
o čemu će govoriti

prof. dr. sc. s. Nela Gašpar
i
prof. dr. sc. s. Marija Pehar


Susret će se održati
27. listopada 2016. u 19 sati
u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu,
Kaptol 29a – Dvorana II, u Zagrebu
.

U mjesec listopad s Marijom, s njezinom vjerom i nadom, ali i s pitanjima i propitivanjima… O tome kakva nam je marijanska pobožnost i koliko je u skladu s koncilskim naukom, na kojem je uopće mjestu u našoj teologiji mariologija govorit će dr. s. Marija Pehar, koja je sudjelovala na 24. međunarodnom mariološko-marijanskom kongresu u Fatimi u rujnu ove godine. S druge strane dr. s. Nela Gašpar govorit će o marijanskim ukazanjima kao o karizmama, što predstavlja inovativni govor o toj temi.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.