Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu ožujku 2011. godine

slika1.jpg

Izgubljena Biblija J. R. Portera treći mjesec za redom najprodavanije je djelo Kršćanske sadašnjosti. Riječ je o ilustriranoj antologiji židovskih i kršćanskih spisa zaprepašćujućeg dometa koji nisu uvršteni u židovski i kršćanski kanon Svetog pisma. Stoljećima je većina ovih djela ostala nepoznata, osim malome broju istraživača, teologa i drugih stručnjaka. Alternativne inačice biblijskih pripovijesti, maštoviti prijevodi svetopisamskih tekstova, nevjerojatne vizije, proroštva i izvješća o Isusovim 'godinama koje nedostaju', kao i 'djela' raznih 'apostola' u ovoj su knjizi doneseni na način hrestomatije.

 

slika2.jpg Istu, drugu, poziciju kao i prijašnjih mjeseci zauzima knjiga J. Neusnera Rabin razgovara s Isusom. Ta inspirativna knjiga u kojoj jedan učeni  židovski rabin vodi fiktivni razgovor s Isusom na temelju Matejeva evanđelja, divi mu se, postavlja mu pitanja i slijedi njegov mudri nauk, no ipak se ne odlučuje posve poći za njim - potaknula je više rasprava otkako se pojavila u hrvatskome prijevodu, a dokaz da je i šira publika rad

Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.