Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec lipanj 2007. godine

Treći mjesec uzastopce, vrhom top-liste pa tako i najvećim interesom kod čitatelja, dominira knjiga Sacramentum caritatis – Sakrament ljubavi pape Benedikta XVI..

Odmah iza nje, na nepromjenjenoj drugoj poziciji, nalazi se Phil Bosmans sa djelom Za sreću u dvoje, na trećem mjestu dominira Jean Vanier sa djelom Zajednica i rast te četvrto mjesto zauzima prof. Adalbert Rebić sa zanimljivim djelom Odnos između Židova i kršćana kroz povijest.

Preostala tri mjesta drže autori Tomislav Ivančić sa djelom Susret sa živim Bogom, Henri J. M. Nouwen sa duhovnim djelom Živjeti – ovdje i sada, te autori M. Aquilina i C. Bailey sa literalno-teološkim djelom Gralov kôd.

 

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.