Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec srpanj 2007. godine


Kao vrlo zanimljivu vijest moramo istaknuti da prvu poziciju, nepobjedivo već četvrti mjesec uzastopce, zauzima knjiga pape Benedikta XVI. Sacramentum caritatis – Sakrament ljubavi. Također se mora istaknuti da treći mjesec uzastopno drugu poziciju drži naslov Phila Bosmansa Za sreću u dvoje. Treće mjesto top liste ipak nije ostalo nepromijenjeno, već se za njega izborilo djelo Tomislava Ivančića Susret sa živim Bogom.
Na četvrtom i šestom mjestu nalazi se jedan od najpopularnijih duhovnih pisaca današnjice - Anselm Grün - s naslovima 50 anđela za dušu i 50 anđela za godinu, dok je na petom mjestu djelo Jeana Vanier Zajednica i rast.
Na posljednje sedmo mjesto top liste za mjesec srpanj uvrstio se novi naslov KS-a, Rascjep u svetome, djelo hrvatskoga katoličkog intelektualca Željka Mardešića.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.