Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec srpanj 2008. godine

Na prvom mjestu ljestvice načitanijih knjiga tijekom mjeseca srpnja nalazi se nova knjiga KS-a Postati čovjekom uvijek rado čitanoga autora Jeana Vaniera. Odmah iza nje, na drugom mjestu, nalazi se prigodna knjiga Phila Bosmansa, Za sreću u dvoje, dok je na trećem mjestu knjiga koja svakog pojedinca potiče na razmišljanje o vlastitima temeljima vjere, Susret sa živi Bogom, autora Tomislava Ivančića. Na četvrtom mjestu ljestvice nalazi se novo popravljeno i dopunjeno izdanje Drugi vatikanski koncil: Dokumenti.
Na preostale tri pozicije top liste nalazi na petom mjestu Jean Vanier sa knjigom Sveta povijest osobe, na šestom mjestu Aurelije Augustin, sa knjigom Ispovijesti te na sedmom mjestu Tomislav Ivančić sa djelom 33 meditacije.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.