Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top-lista za mjesec travanj 2007. godine

Sacramentum caritatis
- Sakrament ljubavi
 
pape Benedikta XVI. Navedena knjiga, čije će hrvatsko izdanje biti predstavljeno za nekoliko dana, izazvala je najveći interes kod čitatelja.

Među preostalih šest naslova na travanjskoj top-listi dominiraju naslovi jednog autora, Kanađanina Jeana Vaniera, čije se čak tri knjige nalaze na top-listi: Pronaći mir na drugome, Zajednica i rast na četvrtome i Sveta povijest osobe na sedmome mjestu. Povećani interes za knjige ovog autora sigurno je rezultat njegovoga nedavnog gostovanja u Zagrebu.

Preostala tri mjesta drže u Hrvatskoj uvijek rado čitani autori duhovnog štiva: Henri J. M. Nouwen s knjigom Živjeti - ovdje i sada na trećem, Tomislav Ivančić s knjigom 33 meditacije na petom i Phil Bosmans s knjigom Za sreću u dvoje na šestom mjestu. 

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.