Kršćanska sadašnjost d.o.o.

U prodaji je novi 2. broj časopisa Biblija danas

Novi, 2. ovogodišnji broj Časopisa Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta KBF-a u Zagrebu, „Biblija danas“, u dvama je opsežnijim člancima posvećen tzv. pastoralnim poslanicama apostola Pavla o kojima piše Dario Tokić. Pišući općenito o tim  poslanicama autor donosi povijest naziva „pastoralne poslanice“, koji seže još u 1703. godinu pa sve do suvremenih spoznaja.

U drugome članku isti autor piše i o tzv. pseudonimiji pastoralnih poslanica. Pseudonimija je, da podsjetimo, izraz koji označuje pojavu pisanja pod lažnim imenom.

Tomislav Vuk, iz Jeruzalema, piše o Tri sudnice za jednoga osuđenoga, misleći, naravno, na razno-razne „vijesti“ da je „pronađena“ Isusova sudnica i dokazana „netočnost“ križnoga puta.

Članci su popraćeni vrijednim i zanimljivim ilustracijama.

Časopis se može nabaviti u svim knjižarama kršćanske sadašnjosti, a cijena pojedinom primjerku je 10,00 kn.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.