Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Uskrsna Kana!

U uskrsnome broju Kane više je prigodnih napisano tome najvećem kršćanskom blagdanu, a posebice ističemo pjesmu Antona Tamaruta „Isuse, jedva sam dočekao da uskrsneš“.
Ovaj broj Kane, jer je pripremljen prije izbora pape Franje I., velik dio prostora posvećuje papi Benediktu XVI. i njegovu odreknuću o čemu pišu i Josip Grbac i Stjepan Baloban, ali i Drako Gašparović i Tonči Matulić.
Milan Šimunović nastavlja pisati o evangelizaciji, a o odnosu vjernika prema sekularnome društvu piše o. Bono Zvonimir Šagi pitajući se: „Je li moguć pravedan, društveni sustav bez istine, pravednsti i ljubavi u odnosima čovjeka prema čovjeku, bez obzira na izvanjske razlike?“ upućujući na nužnost dijaloga između onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju.
Ženi koju je htio spomenuti papa u miru Benedikt Doroty Day, koja je prošla put od anarhistice do službenice Božje, svoj je napis posvetio Darko Tepert.
Tonči Tadić svoju kolumnu posvećuje autoritetu za koji kaže da je na udaru. Kana se odužila prijatelju i velikom redatelju Krsti Papiću nekrologom iz pera Matije Maše Vekić, dužnu pozornost i ovaj je put posvetila odgoju djece, ekologiji, uređenju stana i vrta, ali i velikim temama kao što je ulazak Hrvatske u EU.
I ovaj broj Kane za svakoga člana kršćanske obitelji!Misao dana

Kao što postoji grijeh neumjerenosti u jelu i piću, postoji i grijeh neumjerenosti u govoru, samo što se kao ispovjednik ne sjećam da mi je dosad netko povjerio takvu vrstu grijeha. Nisam bolji od otaca svojih, rekao bi biblijski pisac, pa se, nažalost, ni ja nikada nisam zbog toga ispovjedio. (...) Isto smo tako obvezani na vjernost svojoj temeljnoj misli u jednom govoru ili razgovoru te zbog velikog proširivanja teme često snosimo odgovornost zašto se ono glavno i vrijedno izgubilo u sporednom i nevažnom. (Anton Tamarut, “Oduševljeno bez fanatizma”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.