Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Željku Mardešiću postuhmno dodijeljena Ekumenska povelja

_eljko_marde_i_.jpg

U sklopu Tjedna kršćanske knjige dr. Željku Maredešiću, dugodišnjem kolumnistu Kane i suradniku naše kuće, u petak 26. listopada 2007., rektor Evanđeoskoga fakulteta dr. Peter Kuzmič posthumno je dodijelio Ekumesnku povelju.

Prikazujući laureatov rad i značenje njegova djela za ekumenska gibanja u nas dr. Kuzmič je osobito istaknuo njegov prinos približavanju Katoličke crkve Crkvama reformacije na znanstvenome planu.
Povelju je u ime obitelji primila supruga pokojnoga Željka
gospođa Nada Mardešić.
jjjj.jpg

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.