Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Sakramenti - radni materijal Radni materijal vjeronaučnog sadržaja s vježbama spoznaje i opažanja

Slavenka Barada, Tanja Mravak, Žarka Jerčić

Sakramenti - radni materijal

  Kao i  vježbenica o Crkvi koja je činila cjelinu kroz koju je poštovan princip postupnosti, tako i ova, zbog posebnosti sadržaja, unutar svake zasebne cjeline slijedi isti taj princip.

   

  Riječ je o materijalima u kojima se upoznaju sakramenti Crkve, a podijeljeni su u osam zasebnih cjelina kojima se upoznaje svaki sakrament pojedinačno i sakramenti skupno. Na kraju vježbenice uvršten je plakat, koji je zamišljen kao pregled svih sakramenata s pripadajućim simbolima i kratkim objašnjenima.

   

  U nastavi vjeronauka listići su primjenjivi u svim fazama sata. U motivacijskome dijelu mogu se koristiti listići u kojima je naglasak na simbolima koji karakteriziraju taj sakrament. Na kraju, u sintezi sata, moguće je koristiti manje zahtjevne zadatke (crtanka, bojanka, labirint).

   

  Ovi će materijali  djeci omogućiti usvajanje vjeronaučnih tema i općenito sadržaja kršćanske vjere putem boja i crteža, odnosno pouke kroz neku vrstu igre i zabave.

   

  Zbog tipa zadataka koji se nalaze u ovoj vježbenici, ona omogućuje i traži korelaciju i usku suradnju vjeroučitelja, defektologa, učitelja i odgojitelja.

   

  Jednako kao vježbenica Crkva, i ova je primjenjiva u župnoj katehezi u pripremi djece za primanje svetih sakramenta.


  Radni materijali dobili su potrebna dopuštenja Hrvatske biskupske konferencije, a Agencija za odgoj i obrazovanje izrazila je o njima pozitivno stručno mišljenje.
  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.