Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Znanost i religija

Alister E. McGrath


Znanost i religija najsuvremeniji je uvod u proučavanje religije i prirodnih znanosti.

Ovaj popularni udžbenik uvodi čitatelja u središnja pitanja s područja znanosti i religije. On ispituje povijesne, teološke, filozofske i znanstvene aspekte interakcije između ta dva područja te opsežno i na jedinstveni način obrađuje tu materiju. Ovo izdanje prati aktualne i britke rasprave u vezi sa znanstvenim ateizmom i ograničenjima znanstvene metode. Ono također sadrži raspravu o odnosu između znanosti i religije u glavnim religijama svijeta.

Knjiga je posebno namijenjena studentima koji nemaju prethodnog znanja iz znanosti i religije. Povijesni dodatak omogućuje čitateljima da se snađu u obrađenom predmetu te, zajedno s brojnim ilustracijama, tabelama i sažetcima, predstavlja pristupačan i angažiran pristup tome području.

Alister E. McGrath prava je osoba za pisanje ovakve knjige. On je svjetski glasovit teolog i autor, pohvaljen zbog svog jasnog i preciznog pisanja, i priznat stručnjak za odnos između znanosti i religije. Trenutačno je predstojnik Katedre Znanost i religija na Teološkome fakultetu Oxfordskog sveučilišta i ravnatelj Oxfordskog centra za kršćansku apologetiku.drugi kupci su kupili i ovo

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.