Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih pogleda

Fabrice Hadjadj


Knjiga Što je to obitelj? esejista i filozofa Fabricea Hadjadja otvara elementarno pitanje koje je danas u vrijeme istospolnih „brakova“, rodne ideologije, tehničkih manipulacija embrijima sasvim smisleno postaviti. Prema Hadjadju i pogledima na obitelj u ovoj knjizi, „obitelj je tjelesna podloga za otvaranje transcendenciji; mjesto gdje nas spolna razlika, generacijska razlika, i razlika između tih dviju razlika, poučava da se okrećemo drugomu kao drugomu. To je mjesto dara i neprocjenjivog primanja života koji se širi po nama i mimo nas, i koji nas tjera uvijek naprijed u misterij postojanja.

Na samom početku knjige Hadjadj se osvrće na pitanje tjelesnosti, ljudske spolnosti koju razumijeva u svjetlu biblijske objave o Božjem stvaranju čovjeka na Božju sliku i činjenice Utjelovljenja Božje Riječi. Kako sam autor ističe, teza ove knjige počiva na superiornosti obitelji te dodaje da su „krevet i stol“ dva dijela pokućstva koja zaslužuju najveće poštovanje, zaključujući da je „sav ulog u tome da se u odnosu na epruvetu i ekran prizna njihova neusporediva veličina.“

Nazvavši ovu knjigu ultraseksističkom i malo fašistoidnom, Fabrice Hadjadj poigrava se riječima, ironijom i uz vrlo intrigantne podnaslove (Transcendencija u gaćama, Upravljanje rađanjem, Protiv 'zdrave obitelji' …) vrlo slobodno i duboko progovara o obitelji.


od istog autora

drugi kupci su kupili i ovo

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.