Franjevci kapucini u Karlobagu 1713. - 2013.

Zbornik radova s međunarodnog znanstvenog skupa o 300. obljetnici djelovanja franjevaca kapucina u Lici i Krbavi

Autori:

Anto Barišić
200,00 kn
s PDV-om
Rasprodano

U Karlobagu je 12. listopada 2013. godine priređen Međunarodni znanstveni skup u povodu 300. obljetnice djelovanja franjevaca kapucina u Lici i Krbavi (1713. – 2013.), što ga je organizirala Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića u suradnji s kapucinskim samostanom sv. Josipa u Karlobagu, Gospićko-senjskom biskupijom, Općinom
Karlobag i Ličko-senjskom županijom koji su, uz Kršćansku sadašnjost, i suizdavači ovoga zbornika.  „O sveukupnoj bogatoj povijesti i raznolikoj misionarskoj djelatnosti kapucina  u spomenutom razdoblju progovorili su izlagači u svojim predavanjima (…), a u ovom zborniku predstavljamo plod njihova dugogodišnjega rada i istraživanja o apostolskom i misionarskom djelovanju franjevaca kapucina te prostora na kojima su djelovali i danas djeluju.

Nema sumnje da je ovo nov doprinos i obogaćenje ne samo za kapucinsku historiografiju nego i za historiografiju grada Karlobaga, današnje Gospićko-senjske biskupije, Ličko-senjske županije, na čijem se području nalaze nekoć zvani prostori Like i Krbave, ali i čitave hrvatske historiografije“, piše uvodno priređivač Barišić.

Spomenimo da se u zborniku nalaze radovi petnaest stručnjaka među kojima biskupa Mile Bogovića, zatim Nikole Bašneca, Bone Zvonimira Šagija, Alojza Jembriha i drugih.

9010450
978-953-11-0861-4
Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Mandića
Kapucinski samostan sv. Josipa u Karlobagu
Kršćanska sadašnjost
I. suizdanje, Zageb
Tvrdi
2014.
18 x 25 cm; 364 sr.