Astronomija i duhovnost

Zvijezda betlehemska

10,00 €
s PDV-om
Težina: 0.17 kg

Knjiga Astronomija i duhovnost. Zvijzeda betlehemska želi pokazati astronomsku pozadinu betlehemske zvijezde i meditirati o otajstvu Božića, jer je to dvoje usko povezano.

Zvijezde su oduvijek oduševljavale čovječanstvo i pratile su ljudsku sudbinu na zemlji. U mračnijem dijelu godine, kakvo je ono prije i oko Božića, raste i ljudska potreba za svjetlom te se bude religijske čežnje. Zvijezda koju su slijedili mudraci s Istoka, i o kojoj je riječ u knjizi benediktinskoga opata poznate njemačke opatije u Münsterschwarzachu, predstavlja dva aspekta  jednog svijeta koji se može prirodoznanstveno istraživati, ali i gledati očima vjere. Ako se poput mudraca s Istoka damo njome voditi, tada ćemo moći bolje razumijevati spoznatljivi svijet, ali upravo tako i rast u vjeri. Pater Christoph k tome pojašnjava značenje zvijezda u Bibliji kao i njihovu duhovnu snagu.

Ova knjiga Astronomija i duhovnost. Zvijzeda betlehemska odlično ide uz božićno vrijeme i sasvim će sigurno poslužiti svima koji se zanimaju bilo za astronomska bilo za duhovna tumačenja svemirskih tijela i njihove prisutnosti u povijesti spasenja.

9190600
978-953-11-0677-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2011.
11 x 18 cm, 96 str.