Pretraži u novostima

Knjiga mjeseca: 'Ukazanja Blažene Djevice Marije između povijesti, teologije...'

- Kategorija : Novosti

Bog daruje marijanska ukazanja Crkvi, a ona su znak majčinske nazočnosti i Marijine majčinske službe.

Petar Lubina

"Mjesec svibanj potiče nas misliti i govoriti na poseban način o njoj. U biti, ovo je njezin mjesec", tvrdio je papa Ivan Pavao II. na početku sveopće audijencije na početku mjeseca svibnja 1979. godine. U svibnju, mjesecu koji posvećujemo svim majkama, a osobito našoj Majci Mariji koja nas svojim primjerom uči voljeti Isusa, prigodna knjiga mjeseca u Kršćanskoj sadašnjosti jest Ukazanja Blažene Djevice Marije između povijesti, vjere i teologije.

U organizaciji Papinske međunarodne marijanske akademije (PAMI) sa sjedištem u Rimu, Francuskog mariološkog društva i lurdskog svetišta od 4. do 8. rujna 2008. godine u Lurdu održan je XXII. međunarodni mariološko-marijanski kongres. Povod odabiru mjesta bila je 150. obljetnica Gospinih ukazanja četrnaestogodišnjoj Bernardici Soubirous u Masabjelskoj špilji kraj Lurda, što je zapravo uvjetovalo i temu koju je Kongres obrađivao: Ukazanja bl. Djevice Marije – između povijesti, vjere i teologije. 

Osim kronike kongresa u Lurdu, koju je prikazao tajnik PAMI Petar Lubina, u Zborniku je doneseno dvanaest predavanja koja su na tome skupu održali hrvatski teolozi mariolozi.