Pretraži u novostima

Sniženje povodom 60. obljetnice II. vatikanskog koncila

- Kategorija : Novosti

Drugi vatikanski koncil, ili sabor, bio je 21. ekumenski sastanak čelnika i poglavara Katoličke Crkve. Sazvan je 1962. godine od pape Ivana XXIII., a zaključen 1965. godine od pape Pavla VI. Održan je u četiri sjednice, od kojih je prva sazvana 11. listopada 1962., stoga se taj dan posebno obilježava u sklopu spomena na ovaj istaknut crkveni događaj 20. stoljeća.

Drugi vatikanski sabor danas je pamćen i kao glavno nadahnuće za osnutak i pokretanje Kršćanske sadašnjosti od njezinih utemeljitelja, Vjekoslava Bajsića, Tomislava Janka Šagi-Bunića i Josipa Turčinovića.

Povodom obilježavanja ove obljetnice, Kršćanska sadašnjost nudi niz prigodnih izdanja po sniženoj cijeni za sve svoje čitatelje i pratitelje.

 

Drugi vatikanski koncil. Dokumenti zbirka je zaključaka i dokumenata sa sabora, na hrvatskom i na latinskom jeziku. Ovo će opsežno djelo biti posebno zanimljivo svim stručnjacima, bogoslovima, profesorima i studentima teologije, pastoralnim i katehetskim djelatnicima. Sadržajno bogata struktura prilagođena je znanstveno-istraživačkom pristupu te su navedeni brojni podatci: kronologija Koncila, postupak i statistika glasova, popisi koncilske literature i druge stavke.

Ovo je izdanje dostupno i u obliku e-knjige, koja je također na sniženju.

 

Kompendij socijalnog nauka Crkve, djelo Papinskog vijeća „Iustitia et Pax“ načinjeno po nalogu pape Ivana Pavla II., na sustavan način iznosi i razlaže glavna uporišta tradicionalnog i suvremenog katoličkog socijalnog nauka. Uz Kršćansku sadašnjost, suizdavači hrvatskog prijevoda su Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije i Komisija Hrvatske biskupske konferencje „Justitia et Pax“.

 

Mala povijest Drugoga vatikanskog koncila autora Knuta Wenzela napisano je, riječima autora, za sve one koji se žele orijentirati početnim informacijama o Koncilu. Djelo ima ambiciju biti obuhvatnom lektirom dokumenata Koncila, s nizom dodataka koji čitatelju olakšavaju bolje razumijevanje i shvaćanje koncilskih zaključaka.

 

U Vjeri i kulturi, opsežnom djelu i prvoj antologiji koja obuhvaća nauk papa od Lava XIII. do Ivana Pavla II., proučava se odnos kršćanstva i kulture tadašnjih, i suvremenoga doba. Papinsko vijeće za kulturu priredilo je ovu antologiju u prigodi 25. obljetnice papinske službe blagopokojnoga pape Ivana Pavla II. koji je, kako u predgovoru ističe tadašnji kardinal Paul Poupard, predsjednik toga papinskog vijeća, bio donositelj Kristova evanđelja u srce svih kultura.

 

Knjiga Biskup Karmelo Zazinović na Drugom vatikanskom koncilu autora Antona Tamaruta donosi nam prikaz i analizu dvaju nastupa našega predstavnika u saborskoj auli. U prvom se nastupu biskup Zazinović zauzeo za obilnije i svakidašnje hranjenje Božjeg naroda čitanjem i tumačenjem Božje riječi na narodnom jeziku, a u drugom za dinamičniji, odgovorniji i plodniji odnos biskupskog kolegija i Pape.

 

Osim navedenih istaknutih naslova, popis ostalih prigodnih izdanja sniženih 30 – 40 % provjerite na našoj akcijskoj polici i u svim našim knjižarama.

Popust povodom Drugoga vatikanskog koncila traje do nedjelje, 16. listopada.

Dostava za narudžbe iznad 199 HRK je besplatna unutar Republike Hrvatske.

Podjeli sadržaj