Pretraži u novostima

Susret s autorom: Taras Barščevski

- Kategorija : Novosti

U povodu Noći knjige 2023., na temu umjetne inteligencije, radosno Vas pozivamo na susret s Tarasom Barščevskijem, autorom knjige Aktualne teme biblijske teologije.

Susret će se održati u subotu, 22. travnja, u 12 sati u zagrebačkoj knjižari KS-a na adresi Kaptol 1, gdje ćemo s autorom razgovarati o navedenoj knjizi i vidovima njezine relevantnosti u suvremenom svijetu, s posebnim naglaskom na temu ovogodišnje Noći knjige.

Knjiga Aktualne teme biblijske teologije odgovor je na sljedeća pitanja: Što kaže Biblija o umjetnoj inteligenciji? Što kaže o ekologiji, migracijama, demografiji, nepotizmu…? Autor tim predmetima pristupa iz biblijske perspektive, što je za veći dio navedenih predmeta apsolutna novost u bibliografiji na hrvatskom jeziku. Uz dosljednu biblijsku metodologiju, ovo djelo krasi i interdisciplinarnost.

Čitati Bibliju znači ne samo upoznati se izdaleka sa zbivanjima koja su se događala nekim drugim ljudima iz nekih drugih vremena, nego i postati sudionicima tih događaja kojima Bog upravlja svijetom i vodi ljudsku povijest. Čitati Bibliju znači i postati suradnicima te povijesti spasenja i, dakle, Božjim sutvorcima svoga vlastitog života i svijeta u kojemu živimo.

Knjigu ćete za vrijeme trajanja manifestacije Noć knjige moći nabaviti na popustu od 20 %, po cijeni od 15,20 €.

Podjeli sadržaj