Pretraži u novostima

Tri nova udžbenika iz vjeronauka u izdanju Kršćanske sadašnjosti

- Kategorija : Novosti

S novim vjeronaučnim udžbenicima Kršćanske sadašnjosti u novu će školsku godinu poći učenici četvrtih i osmih razreda osnovne škole te četvrtih razreda srednje škole. Uz udžbenik za 4. razred osnovne škole pripremljena je i nova radna bilježnica, kao i za 5. razred osnovnih škola. 


Novi udžbenici katoličkoga vjeronauka sastoje se od tiskanoga i elektroničkoga (digitalnog) dijela, a odobrilo ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Hrvatska biskupska konferencija koja je ujedno i izdavač ovih nastavnih materijala. Svi su udžbenici usklađeni s Kurikulumom nastavnoga predmeta Katolički vjeronauk za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj te su odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja uvršteni u Katalog odobrenih udžbenika za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole za šk. god. 2021./2022.

Kao djelotvorna pomoć u ostvarivanju  kvalitetne komunikacije, u udžbenicima se nalaze i biblijski i književno-umjetnički tekstovi, tekstovi crkvenih dokumenata, mudre izreke, molitve i poučne priče. 

Elektronički dio svakog udžbenika obogaćen je nizom audiovizualnih materijala, zvučnim zapisima, fotografijama i interaktivnim zadatcima, primjerenim učenicima pojedinoga razreda. I tiskani i elektronički dio vizualno su primjereno ilustrirani te obogaćeni brojnim likovnim reprodukcijama hrvatskih i stranih umjetnika.

Novi udžbenici i radne bilježnice Kršćanske sadašnjosti

4. razred osnovne škole: Darovi vjere i zajedništva (Ivica Pažin, Ante Pavlović), Darovi vjere i zajedništva (radna bilježnica: Tihana Petković, Ana Volf, Ivica Pažin, Ante Pavlović)

5. razred osnovne škole: Učitelju, gdje stanuješ? (radna bilježnica: Mirjana Novak i Barbara Sipina)

8. razred: Ukorak s Isusom (Josip Periš, Marina Šimić, Ivana Perčić)

4. razred srednje škole: Gradimo bolji svijet (s. Ana Thea Filipović, Ivica Živković, Ivana Hac)

Podijeli sadržaj