Budućnost svemira

Autori:

Arnold Benz
60,00 kn
s PDV-om

Autor Arnold Benz profesor je astrofizike na Švicarskoj visokoj tehničkoj školi u Zurichu. Iako naslov knjige naglašava jedino budućnost svemira, on proširuje temu i na odnos između znanosti i kršćanstva. Ljudi su oduvijek podjednako fascinirani pitanjima na koja znanost i religija, kao dva različita pogleda na istu stvarnost i na isto iskustvo, daju svoj odgovor.

Kroz znanstveno utemeljena promišljanja o graničnim pitanjima podrijetla, evolucije i budućnosti života i materije, autor nudi mnoge dodirne točke znanstvenog i vjerničkog promatranja svijeta.

Benz je u ovoj knjizi na jedan originalan način opisao najvažnije događaje kršćanstva i spoznaje suvremene fizike i ostavio pritom čitatelju prostora za zaključak da te dvije niti ne moraju biti proturječne. Znamo da se redovito u raspravama o budućnosti svemira nailazi na razne poteškoće kod uspoređivanja teoloških pogleda i pogleda prirodnih znanosti o toj temi. Kako je Benz u ovoj knjizi povezao primjerice Isusovo uskrsnuće s tumačenjem svake novosti u svemiru doista je zanimljivo pročitati pa toplo preporučujem ovu knjigu dragim slušateljima Hrvatskoga radija. Knjiga je vrlo hvaljena, i to i među teolozima i znanstvenicima prirodnih znanosti, pa tako ima potencijala i kod čitatelja ostaviti snažan dojam, i među skepticima i onima koji imaju čvrstu vjeru.

9090240
978-953-11-0219-8
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2006.
13 x 20 cm, 208 str.
Eseji