Darovani svemir

Astrofizika i stvaranje

Autori:

Arnold Benz
18,00 €
s PDV-om
Težina: 0.30 kg

Prema suvremenim prirodoznanstvenim spoznajama svemir je tri puta stariji od Zemlje, a još i danas nastaju zvijezde. Posljednjih godina astrofizika nas je puno naučila o nastanku nebeskih tijela, a autor te fascinantne spoznaje s jedne strane  opisuje, a s druge strane ih propituje s gledišta ljudskoga postojanja. Polazišna točka je astrofizika, znanost koja uključuje opažanja i teorijska objašnjenja s puno matematike. Svemirski procesi, kaže autor, u puno većoj mjeri čine pozadinu za općenito razumijevanje svijeta i suvremenih prirodnih znanosti.

Prostranstvo koje si teško možemo predstaviti, raznolikost i profinjena složenost, ali i bogatstvo odnosa i sveprisutna kozmička povezanost, pobuđuju čuđenje. Ipak, dinamika svemira ima i svoju drugu stranu: raspad svih stvari, što uključuje i naše vlastito postojanje pa se otud javlja snažni poziv na snalaženje. Tri dijela ove knjige čine čuđenje, zaprepaštenje i tumačenje.

Autor poziva na ponovno promatranje Stvoriteljeva djela te na pisanje modernog izvještaja stvaranja. U središtu ove knjige različite su razine opažanja koje su svojstvene prirodnim znanostima i teologiji. Tako u vidokrug dolazi i stvarnost koju prirodne znanosti ne opažaju.

9090340
978-953-11-0674-0
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2012.
13 x 20; 183 str.
Eseji

Možda će Vam se i ovo svidjeti

Novi ateizam

Brzi pregled

Novi ateizam

Standardna cijena 8,00 € Cijena 4,00 €
  • -50%
  • -50%