Molitve iz korablje i koral životinja

40,00 kn
s PDV-om

Posebnost ove knjižice jest da je riječ o molitvama koje su - neobične. Molitvama o životinjama. Osim jedne molitve, koju moli Noa, sve ostale molitve izgovaraju najrazličitije životinje. Rekli bismo, neobično. Molitva je stvar samo razumna, svjesna bića. Molitva je razgovor s Bogom, uspostavljanje veze s Izvorom postojanja. Moliti zato može u prvom redu čovjek. U tom kontekstu shvatljiva je ova zbirka. Ona nam pruža doživljaj odnosa životinjskog svijeta prema Bogu. No, to nije doživljaj životinja, nego čovjeka. Čovjek moli preko životinja, zapravo moli u ime životinja.

Španjolska autorica Carmen Bernos de Gasztold napisala je vrlo zanimljivu knjigu Molitve iz korablje u kojoj se svaka pojedina životinja obraća Gospodinu vlastitom osobnom molitvom koja proizlazi iz njegove osobitosti i naravi. Molitve iz te knjige mogu poslužiti kao početak molitve prije svakodnevnog razmatranja nad biblijskim tekstom.

Knjiga je pisana kao zbirka pjesama, molitvi, u dva dijela. Knjiga djeluje kao veoma impresivna slikovnica, s vrlo sugestivnim crtežima životnja i molitvama, pjesmama koje se ne moraju doživljavati samo razumom nego i maštom i srcem.

9100321
978-953-11-1109-6
Kršćanska sadašnjost
IV. izdanje, Zagreb
Meki
2017.
11,5 x 20,5 cm; 136 str.
Izvan nizova