Božićni susret

Čestitke

Autori:

Papa Franjo
15,00 kn
s PDV-om

Riječ je o pet različitih knjižica, odnosno brošurica, s tekstovima pape Franje koji govore o Božiću (Božićni susret i Traži Gopodina u jaslicama), zatim o Mariji kao mami, o hrabrosti za mir i o mladima na terenu.

Knjižice su inspirativne i zaista su prikladne da ih se čita svakodnevno, nosi u džepu i poseže za nenametljivim poukama pape Franje.

U brošuri Traži Gospodina u jaslicam Papa, među ostalim, kaže: „Traži Gospodina u jaslicama, traži ga tamo gdje ga netko ne traži, u siromašnome, u jednostavnome, u malenom. Ne traži ga među svjetlima velikih gradova, ne traži ga u vanjštini. Ne traži ga u svem tom poganskom sjaju koji nam se nudi svakoga trenutka. Traži ga u stvarima neobičnim i onima koje te iznenađuju“.

U brošuri pak Hrabrost mira Papa piše: „Hrabrost mira je snaga da se ustraje u dijalogu pod svaku cijenu, strpljivost da se iz dana u dan plete sve jače tkanje suživota prožetoga poštovanjem i mirom, za Božju slavu i dobro sviju“. Riječ je, dakle, o vrlo poticajnim mislima i uputama, o ohrabrenjima i o hrabrosti vjere na koju nas poziva papa Franjo.

9102920
978-953-11-0883-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2014.
16
10,5 x 15; 16 str.
Izvan nizova
Duhovnost