Ljubav domišljata, vidljiva

Promišljanja, meditacije, pouke (1952. - 1956.)

75,00 kn
s PDV-om

Nakon knjige istoga određenja s riječima i bitnim porukama službenice Božje Marice Stanković, naslovljene „Potpišimo Gospodinu praznu mjenicu“, priređivači, Postulatura službenice Božje Marice Stanković i Suradnice Krista Kralja, u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti objavili su i drugu knjigu njezinih promišljanja, meditacija i pouka iz sljedećega razdoblja, onoga nakon odsluženja zatvorske kazne, tj. od 1952. do 1956. godine.

„Kada se Marica Stanković, nakon odrobijanih pet 'godina teških i bolnih', konačno u rujnu 1952. našla u Zagrebu među svojima, dočekala ju je i skupina mladih djevojaka koje su željno iščekivale da ih povede putem suradništva. Tiho, oprezno, u pojedinačnim susretima, da ne izazove uvijek budnu udbašku kontrolu, Marica je ubrzo započela sistematskim odgojem novog naraštaja. Njezina sobica na Hrastovcu 9 postala je za njih mjestom srdačnih susreta i strpljivog poučavanja, iskrenih razgovora i molitve.

Napisala je i sve potrebne programe i razradila pouke, proučavajući revno nove crkvene smjernice i svu literaturu do koje je mogla doći. Pripremala je redovito blagdanska i mjesečna razmatranja, upute i meditacije za sve. Ispisivala je nove i nove stranice u svojim 'tekama', korigirajući i dopunjujući ranije napisano, dodajući svježe spoznaje i formulacije. Služila se pritom i svojim tekstovima iz četrdesetih godina“, pišu priređivači u predgovoru ove knjige koju je također priredila prof. Stella Tamhina.

9103030
978-953-11-0939-0
Kršćanska sadašnjost
Postulatura službenice Božje Marice Stanković
Suradnice Krista Kralja
I. suizdanje, Zagreb
Meki
2015.
14 x 20 cm; 223. str.
Izvan nizova