Dom ljubavi i kršćanske radosti

Teologija i duhovnost braka i obitelji

Autori:

Anton Tamarut
90,00 kn
s PDV-om


U ovoj knjizi se o braku i obitelji govori pod teološkim vidikom, a temelj je u kršćanskoj objavi i predaji te u crkvenome učiteljstvu. Taj je pogled, koji vidi potrebu i drukčijih pristupa obiteljskoj problematici,po svojoj poruci idealan i odlikuje se cjelovitošću i svestranošću.

Prema mišljenju Milana Šimunovića, ova knjiga „može poslužiti kao izvrsno polazište u daljnjem promišljanju na crti 'nove evangelizacije' te u poticanju obitelji da bude onakva kakvom ju je Bog zamislio, kako ne bi nasjela individualističkom, ravnodušnom i egoističnom mentalitetu koji promiče sve agresivniji sekularizam, ili čak nekoj intimističkoj i individualističkoj duhovnosti koja se širi u nekim duhovnim pokretima, uz nesvjesno udaljavanje od izvornog kršćanstva“.

Ivan Karlić smatra da „ovaj rad za hrvatsko jezično područje po svojoj izvornosti i izazovnosti, dubini promišljanja i znanstveno-stručnom pristupu predstavlja originalni doprinos hrvatskoj teologiji“. Prema njegovu mišljenju sadržaj i razmišljanja u djelu su izuzetno vrijedna i mogu biti od značajne pomoći kako svećenicima, redovnicima i redovnicama te katehetama, tako i drugim vjernicima, posebice supružnicima i obiteljskim zajednicama koji žele naći nadahnuće za kršćansko življenje bračnih i obiteljskih vrijednosti u suvremenom društvu.

Knjiga je izišla kao suizdanje Kršćanskoga kulturnog centra i Kršćanske sadašnjosti.

9103121
978-953-11-1128-7
Kršćanska sadašnjost
Kršćanski kulturni centar
II. suizdanje, Zagreb
Tvrdi
2017.
17 x 23 cm; 143 str.
Izvan nizova
Teologija, Duhovnost, Molitva