U duhovno zagledan

Izbor kolumni objavljenih u Kršćanskoj obiteljskoj reviji "Kana" od 2007. do 2016.

20,00 €
s PDV-om
Težina: 0.91 kg

Darko Gašparović, jedan od ponajboljih hrvatskih teatrologa, kroatist i komparatist, doktor humanističkih znanosti, dramaturg, pisac i kolumnist punih je deset godina, sve do svoje smrti u siječnju 2017. godine, objavljivao svoje kolumne u Kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“ u rubrici „Promisao“.

Prije svoje smrti sam je od tih kolumni izabrao one koje govore o odnosu vjere i kulture, duhovnosti i znanosti, o ljudima vjere, kulture i duha – o onima čije je djelovanje smatrao važnim istaknuti, ali je bilježio i hodočašća, vlastita putovanja i susrete s drugim kulturama. Iz svega toga nastala je ova jedinstvena knjiga koja ponajviše govori o svome autoru.

Manirom erudita ulazio je u područja vjere i kulture kao rijetko tko u nas ne libeći se iznositi svoja promišljanja i o popularnoj kulturi. Svoja znanja iz teologije – a bio je jedan od onih koji su aktivno sudjelovali u riječkoj crkveno-kulturnoj sredini koja se okupljala kod otaca dominikanaca i posebice oko o. Marijana Jurčevića – znalački je povezivao s književnim, teatrološkim, društvenim i temama od javnog interesa.

Pišući o ovoj knjizi, dr. Danijela Bačić-Karković upućuje: „Kome je knjiga namijenjena? Znatiželjnome čitatelju, onom koji je pratio kroz minule godine izlaženja autorove podlistke pa će im ukoričenjem moći ponovno navraćati, prelistavati ih. Nadasve kulturolozima najšire mišljeno, komunikologiji i novinarstvu, filmologiji, teatrologiji, uopće izvedbenim umjetnostima i praksama, muzikologiji, filozofiji, teologiji, sociologiji i psihologiji usmjerenim čitateljskim interesima. Sumnji i nevjerici sklonima. Uvjerenima“.

Knjiga je izišla kao suizdanje Riječke nadbiskupije i Kršćanske sadašnjosti o drugoj obljetnici autorove smrti.

9103620
978-953-11-1192-8
Kršćanska sadašnjost u suizdanju s Riječkom nadbiskupijom, Rijeka
I. suizdanje, Zagreb
Meki
2019.
16,5 x 23,5; 345 str.
Izvan nizova
Duhovnost