Hod odraslih u vjeri

Katekizam za odrasle

26,00 €
s PDV-om
Težina: 0.65 kg

Nakon tzv. „Holandskoga katekizma“, kojeg je, u zamahu duha i slova II. vatikanskog koncila, svojevremeno izdala Crkva u Nizozemskoj, a uz nadopune i pojašnjenja zbog nekih kontroverzija 1970. objavila ga i Kršćanska sadašnjost kao „Novi katekizam“, te nakon „Katekizma Katoličke Crkve“ sv. Ivana Pavla II. iz 1994., ovo je treći katekizam za odrasle na hrvatskome jeziku.

Izradila ga je i izdala Njemačka biskupska konferencija koja je uređenje i vodstvo povjerila tadašnjem poznatom teologu i kasnijem kardinalu Walteru Kasperu.

Na njemačkome govornom području taj je katekizam doživio već mnogo izdanja, a ovo je njegov prvi prijevod na hrvatski jezik.

„Ova knjiga, koja je već davno prevedena na hrvatski jezik, ali koja je tek sada ugledala svjetlo dana, s pravom nosi naslov: 'Hod odraslih u vjeri'. Naime, ovdje nije riječ o katekizmu u strogom smislu riječi, koji po svojoj namjeri nameće određene norme i pravila, već o egzistencijalnom pristupu i promišljanju Nicejsko-carigradskoga vjerovanja u svakodnevnom životu čovjeka. Zato je ova knjiga i danas aktualna i suvremena, jer je namijenjena svakomu odraslom čovjeku s ciljem da mu pomogne u sazrijevanju u vjeri i u dubljem poniranju u njezino neizmjerno otajstvo. Prateći nastanak vjerovanja Crkve, knjiga svojim sadržajem potiče čitatelja da i on sam na tim čvrstim temeljima raste u vjeri.

Zato ovaj, nazovimo ga, katekizam ne daje samo tumačenja toga istoga vjerovanja nego i eklezijalnu nit vodilju u pastoralnom promišljanju Crkve o tome kako odraslomu čovjeku omogućiti rast u vjeri, kako Vjerovanje Crkve pretočiti u osobno iskustvo vjere, odnosno kako suvremenom čovjeku pomoći da Vjerovanje u-svoji, štoviše da ga učini svojim 'depositum fidei'“, piše u uvodu dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.

9130620
978-953-11-0908-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki, klapne
2015.
416
15,5 x 21 cm; 416. str.
Pastoral i kateheza