Ivan Pavao II.

Tajna Karola Wojtyle

100,00 kn
s PDV-om

Andreas Englisch gotovo je osamnaest godina kao novinski izvjestitelj pratio papu Ivana Pavla II. u Vatikanu i na njegovim putovanjima diljem zemaljske kugle. Na izrazito zoran i zanimljiv način on opisuje što se uistinu odigrava iza kulisa crkvene države i kako je ovaj papa osvojio srca ljudi iz cijeloga svijeta.

U knjizi Andreasa Englischa upoznajemo Karola Wojtylu iz neposredne blizine i počinjemo shvaćati u čemu su bile snaga i tajna toga čovjeka o kojemu se toliko raspravljalo i kojega toliki poštuju.

Knjiga Ivan Pavao II. - Tajna Karola Wojtyle jest biografija koja plijeni jedinstvenim uvidima, obiljem humora i iznimnom sugestivnošću.

"Vidio sam papu kako se smije i kako se plače. Gledao sam ga kako očajava, bio sam nazočan kad je činio pogreške i onda kad ih je pokušavao ispraviti, i bilo mi je dopušteno s njime o tome razgovarati. Saznao sam što ljuti Ivana Pavla II. i što ga gnjavi. Znao sam što je jeo, što bi rado činio, ali mu nije bilo dopušteno činii, i ponekad sam vjerovao da sam naslutio o čemu je sanjao. Papa je dugo bio moj posao, ništa više, dok odjednom nije prestao biti samo posao", napisao je u samom uvodu autor koji je na 290 stranica ove knjige donio predivnu sliku svetoga pape Ivana Pavla II.

Neki od podnaslova knjige glase U papinskom pulu, Tihe suze pred milijunima, Papamobil u prometnoj gužvi, Fatimska poruka, Papa u džamiji, Soba u Krakovu ... Na kraju knjige autor donosi tzv. vremensku tablicu u koju je unio istaknute događaje iz života pape Ivana Pavla II., pa i niz manje poznatih zanimljivosti koje su ga obilježile.

9160361
978-953-11-052-0
Kršćanska sadašnjost
II. izdanje, Zagreb
Meki
2009.
14 x 20 cm, 293 str.
Likovi